Tietosuojaseloste 2019

Tietosuojaseloste

 

Tämä on Suomen ovimarket Oy:n henkilötietolain (1999/523) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen tietosuojaseloste.

 

Laadittu 24.5.2018. Päivitetty viimeksi 14.3.2019.

 

1 Huolehdimme yksityisyydestäsi

 

Suomen ovimarket Oy vastaa kaikista meille antamistasi henkilötiedoista. Yrityksellemme on tärkeää, että asiakkaamme tuntevat olonsa turvalliseksi vieraillessaan sivustollamme ja asioidessaan myymälässä. Yksityisyyden suoja on olennainen asia, ja kiinnitämme siihen erityistä huomiota kaikissa liiketoimintaprosesseissamme. Meidän on kerättävä ja käsiteltävä henkilötietojasi, jotta voisit käyttää palvelujamme. Tässä henkilötietojen suojauskäytännössä kerrotaan, miten käsittelemme, tallennamme ja käytämme henkilötietoja.

 

2 Rekisterinpitäjä

 

Käsitellessään henkilötietojasi yrityksemme noudattaa voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.

 

Rekisterinpitäjänä Suomen ovimarket Oy vastaa kaikista henkilötiedoista, jotka annat meille tai jotka keräämme tai saamme, kun teet tilauksia, tuotekyselyjä ja ostoksia.

Suomen ovimarket Oy:n asiakasrekisteri

Suomen ovimarket Oy (”Ylijäämävarasto” tai ”Ylijäämä”)

Postitusosoite: Myllärinkatu 9

13110 Hämeenlinna

y-tunnus: 1917559-9

 

3 Oikeudet

Voimassa olevan tietosuojalainsäädännön nojalla sinulla on oikeus saada tietää, mitä henkilötietojasi Suomen ovimarket Oy käsittelee. Sinulla on myös oikeus pyytää tietojen korjausta siten, että virheelliset henkilötiedot korjataan. Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista tai rajoittamista sekä oikeus vastustaa sitä, että Suomen ovimarket Oy käsittelee henkilötietojasi.

Jos sinulla on kysyttävää hallussamme olevista henkilötiedoistasi tai tästä henkilötietojen suojauskäytännöstä, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin ylijaama (at) ylijaama.fi.

Yksityisyytesi on meille ensiarvoisen tärkeää, ja pyrimme aina suojaamaan henkilötietojasi parhaalla mahdollisella tavalla. Mikäli sinulla on huomautettavaa henkilötietojesi käsittelystä, teemme parhaamme tilanteen korjaamiseksi.

4 Asiakasrekisterin tiedot

Alla on erittely siitä mitä tietoja keräämme ja tallennamme sinusta Suomen ovimarket Oy:n asiakasrekisteriin.

 • Asiakasnumero, nimi, sukunimi, posti- ja toimitusosoite, postitoimipaikka, puhelinnumero, sähköpostiosoite, tilauserittely ja mahdolliset toimituksen seurantatiedot (esim. jos kirjattu kirje).
 • Tilausvahvistusviestin lähettäminen edellyttää sähköpostiosoitteen antamista tilauksen yhteydessä (verkkokaupassa).
 • Tilausvahvistusviestin lähettäminen myymälässä edellyttää joko sähköpostiosoitteen antamista ja/tai puhelinnumeron tilauksen yhteydessä.
 • Myymälässä saatamme kysyä myös edellä mainittuja henkilötietoja laskutusta, takuuasioita ja mahdollista yhteydenottoa varten. Esim. tilanteissa tarjouskysely, toimitustuote, jolla toimitusaika, takuu, jälkitoimitus, reklamaatio, lisätilaus yms.
  • Käytämme siis tietojasi, jotta saamme yhteyden sinuun.
 • Reklamaatio ja palautustilanteissa saatamme pyytää seuraavia tietoja: nimi ja sukunimi sekä tilinumero. Tarvitsemme näitä tietoja laskutusjärjestelmää varten sekä tilisiirtoa.
 • Toimitetun tilauksen osalta tiedon säilytysvelvoite määräytyy kirjanpitolain (1997/1336 § 10) mukaisesti.
 • Rekisteriin ei tallenneta asiakkaan: henkilötunnuksia, luottotietoja tai palkkatietoja.

5 Suostumus

 • Käyttäjän suostumus: Kun annat henkilötietosi pyytäessäsi meiltä tietoa tai tiedustellessasi tuotteita tai palveluja, suostut samalla siihen, että Suomen ovimarket Oy käsittelee henkilötietojasi tämän henkilötietojen suojauskäytännön mukaisesti.
 • Käsittely sitoumusten täyttämiseksi: Huomioittehan, että tilaamalla tuotteitamme, annatte suostumuksenne tietojenne tallennukseen sekä käyttää henkilötietojasi antamiemme sitoumusten täyttämiseksi ja hyvän palvelun varmistamiseksi.

Tietojen käytön tarkoituksena voi silloin olla tilaamiesi tuotteiden toimittaminen, tuotteen toimituksesta ilmoittaminen tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla.

Suomen ovimarket Oy ei tule myymään henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle ilman suostumustasi.

Mihin tarkoitukseen käytämme henkilötietojasi?

 • Rekisterin ensisijainen tarkoitus on mahdollistaa kanssakäymisen asiakkaan ja Suomen ovimarket Oy:n välillä.
 • Henkilötiedot tallentuvat tilauksen ja oston yhteydessä yrityksen laskutusjärjestelmään.
 • Tilauksen ja oston tekeminen ei edellytä erillistä rekisteröitymistä asiakasrekisteriin.
 • Henkilötietojen keräämisen tarkoituksen täyttämiseksi tietosi voidaan rekisteröidä ja niitä voidaan säilyttää (tallentaa), käyttää ja siirtää yhteistyökumppaneillemme jäljempänä kerrotulla tavalla.
  • Verkkokauppa: Myyntitilausten käsittelyyn liittyvät tiedot tallentuvat verkkokauppaan ja/tai yrityksen laskutusjärjestelmään. Kirjautumattomana tehtyjen verkkokauppatilausten tietoja säilytetään kuten rekisteröityneidenkin.
  • Verkkokaupan maksutapahtuman tiedot tallentuvat Maksuturva Group Oy:n tietojärjestelmiin (kts. kohta maksaminen ja maksunvälittäjä).
  • Myymälä: Myymälässä myyntitilausten tiedot ja maksutapahtumat tallentuvat suoraan laskutusjärjestelmään.
  • Myymälässä on käytössä maksupääte (Nets Oy), johon tallentuu korttiin ja maksutapahtumaan liittyvät tiedot.
  • Vieraillessasi Suomen ovimarket Oy:n verkkokaupan sivustolla sekä Facebookissa keräämme sinusta automaattisesti tietoa Google Analyticsin avulla. Työkalun avulla teemme tilastoja ja analyyseja parantaaksemme sivuston käyttökokemusta.
  • Google Adwords-kampanjassa käytämme evästeitä, jolla mittaamme verkkoviestinnän tehokkuutta verkkokauppa-asiakkaisen kohdalla. Tieto siirtyy palveluntarjoajalta Suomen ovimarket Oy:lle.

Mikäli tuote lähetetään suoraan asiakkaalle maahantuojan tai valmistajan varastosta, maahantuoja tai valmistaja saa tietoonsa seuraavat henkilötiedot, joita ovat asiakkaan nimi- ja sukunimi, osoite- ja/tai toimitusosoite sekä puhelinnumero. Muita tilanteita ovat kuljetus.

Maahantuojalla, valmistajalla ja kuljetuksesta vastaavalla yrityksellä ei ole oikeutta käyttää näitä tietoja markkinoinnissa tai missään muussa yhteydessä.

 

7 Kuka henkilötietojasi käsittelee?

Suomen ovimarket Oy:n työtekijöillä on oikeus käyttää henkilö- ja käyttäjätietoja työtehtävän edellyttämällä tavalla. Suomen ovimarket Oy käsittelee tietojasi pääsääntöisesti EU/ETA-alueella.

8 Turvallisuus

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti.

 • Kullakin määritellyllä käyttäjällä tai käyttäjäryhmällä on oma käyttäjätunnus ja salasana.
 • Maksaminen ja maksuvälittäjä: Verkkokaupan maksujenvälityksen toteuttaa Maksuturva Group Oy (y-tunnus 2121703-0) yhteistyössä pankkien ja luottolaitosten kanssa. Palvelun käyttö ei vaadi rekisteröitymistä. Maksuturva Group Oy:llä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa. Kaikki tiedonsiirto ja rahaliikenne on SSL-suojattu, eli kukaan ulkopuolinen ei voi nähdä tietojasi. Maksunsaajana näkyy Maksuturva Group Oy.

Maksunvälittäjän yhteystiedot:

Maksuturva Group Oy

Y-tunnus: 2121703-0

Keilaranta 5

02150 ESPOO

Puhelin: (09) 4241 7040, arkisin klo 9.00 – 17.00

Sähköposti: asiakaspalvelu@maksuturva.fi

www.maksuturva.fi

 

Maksunvälittäjä välittää verkkokappaan vahvistuksen onnistuneesta maksusta (Maksu varmistettiin Maksuturvassa).

 

Tietosuojaselosteen muuttaminen

Suomen ovimarket Oy pidättää oikeuden muuttaa tätä Tietosuojaselostetta. Kullakin hetkellä voimassa olevat ehdot ovat saatavilla osoitteessa www.verkkokauppa.ylijaamavarasto.fi/Tietosuojaseloste